torsdag den 8. september 2011

Njet Turista!

Russere er roevhuller! Saadan er det bare (med faa undtagelser). Der er ikke meget hjaelp at faa som turist i Rusland. Overalt hvor man proever at faa hjaelp og vaere imoedekommende, moedes man af njet, hovedrysten og surmule-fjaes. Men bortset fra det er Rusland virkelig et sjovt land at opleve.

Paa vores foerste stop, i Perm 1400 km oest for Moskva, faldt vi lige ned i 80'ernes kommunist sovjet med gennemhullede veje, skodbiler, tungindustri, gamle sporvogne og massive betonbyggerier. Da chokket havde lagt sig, var vi paa dagstur til den sidste rest af det frygtelige Gulag-system, lejren Perm-36, ude hvor kraverne for laengst har vendt om! Efter vi blev smidt af den faldefaerdige bus og havde gaaet 3 km ud af en grusvej uden at se noget menneske, blev vi moedt af en ung haltende, kamfriseret russer i overdimensioneret russerhabit (i 30 graders varme). Da han sendte os ind i en kulsort barak for at se "filmsky" frygtede vi for vores liv :-) Han slog os heldigvis ikke ihjel og viste sig at vaere en af de flinke russere, og en god guide med en anelse af engelskkundskab. Efter besoeget ventede vi forgaeves ved landevejen i flere timer, inden vi endelig kom med en bus tilbage til "civilisationen" i Perm. Naeste dag moedte vi i en lille by paa graensen mellem Asien og Europa de foerste turister uden for Moskva. Og det viste sig at vaere to sygeplejersker fra Aarhus!

De sidste par dage har vi vaeret i Ekaterinburg, hvorfra vi i dag skal videre til Krasnoyarsk paa 36 timers togtur. Haaber vi faar gode kupe-naboer som sidst, hvor vores to russervenner haeldte 96% alkohol shots pa mig :-) I Krasnoyarsk bliver vi en dag hos vores private vaert Tatiana inden sidste russiske stop i Irkutsk ved Lake Baikal.. Billeder foelger!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar